onsdag 24 februari 2016

En onsdag i februari

Februari, alltså? Jag kan inte påstå att jag är heltsåld på konceptet, men tack och lov är det snart över. I Malmö är det typisk skånevinter, dvs grått, grått, grått och så regnar det ibland som omväxling. Jag följer Jonna Jinton på Instagram för att få lite rimfrost i tillvaron och det är bitterljuvt på gränsen till smärtsamt. Fast mest smärtsamt. 

Första romance-boken (SW#1) som jag nu (förgäves?) försöker styra upp utspelar sig i Danmark i februari och är en studie i grått och regn och så blåsigt att man knappt står ut (eller ens kan stå upprätt). SW#2 ska utspela sig i Sverige och då ska de älskande banne mig upp i fjällen och det ska vara snöigt och kallt så termometrarna kvider. Mera rimfrost åt folket! SW#3 som ska utspela sig i Norge kommer också att bli en ren njutning (oh, renar måste jag ha med!) med drivor av snö och kallt som attan. Men först ska jag få de här eländiga människorna att bli förälskade trots att det är kallt och regnigt. Det är inte lätt, ärligt talat. Min leading lady står i valet och kvalet mellan att stanna i gråkulna Danmark med sin nya bekantskap eller bara skita i alltihop och dra till en hängmatta i tropikerna där en paraplydrink väntar i skuggan av en palm.

Jag skulle ärligt talat inte klandra henne om hon drog ...

På barnboksfronten överväger jag att ge Konrad en storasyster, men just storasystrar är lite av en öm tå som jag kanske inte borde stampa för hårt på. Jag vill inte dra in mer av skräpet i mitt undermedvetna i mitt skrivande än absolut nödvändigt. Men det skulle ge en snygg symmetri och hon kan komma till användning i senare böcker. Om det ska bli 7 böcker istället för tre kommer jag behöva ett större persongalleri.

Och på tal om ingenting alls har jag med många månaders marginal hittat årets optimala bokmässefrissa! Nu är jag lite för gammal för att ha idoler, men om jag skulle råka döpa Konrads storasyster till Sia kanske ni kan förstå lite av hur jag känner inför den här artisten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar