söndag 7 februari 2016

En klassisk succé

Jag var på konsert med symfoniorkestern i veckan som gick. Det var inget planerat, jag blev medbjuden helt utan förvarning samma dag och sa ja mest för att sällskapet skulle vara trevligt, inte för att jag är särskilt förtjust i Mahler (eller ens kan skilja på en Mahler och en Mozart).

Musiken gick mig väl rakt över huvudet, men jag blev ganska betagen av dirigenten som utförde ett fantastiskt jobb, både under konserten inne i den stora salen och under efterkonserten ute i konserthusets café. Som en modern dansföreställning om en marionettmästare, otroligt uttrycksfullt och elegant.

Jag var tvungen att gå hem och googla honom och då hittade jag det här. Också väldigt häftigt.

Sedan var jag tvungen att leta rätt på den enda skiva med klassisk musik jag någonsin ägt. Jag hittade den inte i röran, men som tur väl var fanns den på Spotify. Italienska oboe-konserter. Perfekt skrivmusik! 
Jag slog på den och vips var min Valentine's Day-novell klar (bara några korta timmar senare). Den blev förvånansvärt ... bra? Tror jag. Nu är jag tydligen inte rätt person att avgöra det, men ändå.

Vissa texter dyker verkligen upp från ingenstans och känns så främmande att det är som om man slangat dem direkt från någon annans medvetande och ner i tangentbordet. Andra texter kan man känna igen sig själv i, eller så vet man var idén kom ifrån, men den här novellen är verkligen sin egen. Skumt. Men kul. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar