tisdag 19 januari 2016

Tisdagar borde förbjudas

Jag sover inte något vidare om nätterna. Det är för mycket som stör, innanför pannbenet. Historier som vill få utspela sig, karaktärer som vill få mer kött på benen. Och den förbannade verkligheten ska vi inte tala om!

Men det är inte som att jag kan gå upp och skriva och bli klar med något, använda den här tiden effektivt. Nej, så bra är det inte. Även om jag är vaken är jag hjärndöd av trötthet och skulle jag försöka skriva något skulle det förmodligen vara obegripligt när det blev morgon.

Men i natt satt jag och översatte en gammal novell från stenåldern. Resultatet blev inte så pjåkigt, men den är alldeles för kort. Jag tror inte att den går att tänja, den känns komplett och färdig som den är, men under 2500 ord är inte mycket att hålla i handen när det åskar.

Dessutom är den alldeles för feelbad för att jag ska kunna publicera den under min glättiga pseudonym. Och orka skapa en till persona, till alla feelbad-texter! Jag känner mig mer än tillräckligt kluven som det är, tack så himla mycket.

Så det var några timmars nattarbete helt i onödan. Och nu ska jag jobba hela långa dagen, trots att hjärnan är full av tröttma. Kul.

Veckans goda nyhet: jag har fått min första KENP-read. Någon har alltså läst en sida av min julnovell genom prenumerationstjänsten Kindle Unlimited. Det får jag noll komma fyra cent för, ungefär. Och nej, det var inte därför jag satt och googlade lyxyachter häromdagen. Det var faktiskt research.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar