onsdag 27 januari 2016

Skulle ha startat enfaldig firma iställetTaschenrechner / pocket calculator by anka.albrecht, on Flickr

"Taschenrechner / pocket calculator" (CC BY 2.0) by  anka.albrecht 


Att starta egen firma var kanske inte det smartaste jag någonsin gjort. Det har jag nog konstaterat förut. Men jag kommer att konstatera det igen. Många gånger. Särskilt nu när deklarationssäsongen drar igång.

Tydligen innebär det faktum att jag använder mig av ett bokföringsprogram från ett annat EU-land att jag idkar EU-handel och då måste jag göra min momsdeklaration redan i februari. Inte i maj, som jag hade trott. Det innebär att jag inte har tre-fyra månader på mig att försöka förstå vad fiktiv moms är. Och varför jag behöver bry mig om det. Utan snarare tre veckor.

Kul för mig.

Man kan tycka, om man är av den sorten som vill tycka något, att jag som har många års universitetsstudier i bagaget (har tappat räkningen, men det är minst 7 varav 4 år pinsamt nog är juridik) borde vara kapabel att läsa innantill och sätta mig in i de bestämmelser och förordningar och principer och sedvänjor som gäller för bokföring och momsredovisning och deklaration.

Man kan tycka det. Men då har man fel. 

Jag fattar ABSOLUT INGENTING!!!

Du kanske had me at hello, men du fucking lost me at omvänd skatteskyldighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar