söndag 17 januari 2016

Mina femton minuter är över (oj, vad fort det gick!)

Min första gratis-promo på Amazon blev en rungande succé om jag får säga det själv. Jag hade faktiskt inte trott att man ens skulle kunna ge bort en julnovell i januari, men det kunde man. Flera hundra, till och med.

Som bäst kom jag upp på tredjeplatsen i underkategorin "gratis skönlitterära noveller som kan läsas på tre kvart". Och nej, det är ingen prestation, alls. Det är inte så jag menar. Jag var bara där uppe och vände som hastigast och nu när promon är över ligger jag på ungefär sexhundratusende plats i "paid". (Och rasar med hundratusen om dagen eller så.)
Prestationen ligger snarare i att jag vågade. För det gör jag nästan aldrig. Och om jag gör det så ångrar jag mig nästan jämt, får panikångest och gör aldrig om det igen. Nu känner jag mig rätt så lugn. Men så har jag inte fått någon feedback än, förstås.

Jag vet inte om det räcker med några hundra bortskänkta exemplar för att få en recension eller två, förmodligen inte. Enligt de som vet brukar snittet ligga på en per tusen gratisböcker.

Men om jag inte blir bombarderad av enstjärniga hat-recensioner de närmsta dagarna har det här experimentet varit enbart bekräftande och uppmuntrande. Det bara kliar i fingrarna efter att få göra om det, med en riktig bok, något som jag verkligen tror på. 

Kanske till och med något med mitt eget namn på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar