söndag 10 januari 2016

Generalrepetition

Om man vet med sig att det där med att göra nya saker är svårt, och att man har en tendens att stressa upp sig när man ska göra något för första gången, då kan det vara bra att ta till lite självbedrägeri.

Till exempel om man inte lyckas skriva klar någon bok för att man är för rädd för vad som ska hända sedan, om man ger ut den själv och ingen vill läsa eller något går fel och allt blir stressigt och rörigt och man tvingas gömma sig under sängen och aldrig gå in på Amazon.com igen.

Då kan det vara bra att köra ett genrep. Gå igenom hela processen med någon liten oviktig novell som inte betyder något i det stora hela, bara för att få provsitta Kdp:s dashboard och testköra ett varv.

Jag kan verkligen rekommendera det, för det blev bara lite lagom nervöst här i går kväll, trots att det inte var skarpt läge och trots att ingen ser vad man gör eller bryr sig det minsta om vad jag håller på med. Men nu har jag gjort det, och visst blev det fel, gång på gång, men de felen fixade jag och världen gick inte under. Kanske testar jag med något litet igen, kanske släpper lite av oron så att jag kan bli klar med någon av böckerna och ha premiär på riktigt, inför publik och allt. 

Men jag är övertygad om att det kommer att kännas mindre dramatiskt att gå igenom processen för andra eller tredje gången. 

Känslan när jag såg det här kan jag nämligen lätt vänja mig vid:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar