fredag 1 januari 2016

2016, alltså? Allvarligt?!?

Så, nu bränner vi alla tappade sugar och börjar på ny kula. Idag är den första dagen på slutet av den första delen av resten av mitt liv eller hur man nu brukar säga. 

Hela dagen har jag tampats med alla nyårslöften som försökt snärja mig. Som sluga huldror bakom varenda trädstam har de viskat lockande efter mig där jag gått. Skriv varje dag, viskar någon. Tänk vad många böcker det skulle bli på ett år. Hitta en bra fotoutmaning så att du kommer ut och fotar minst en gång i veckan, viskar en annan. Tänk vad många spännande bilder det skulle kunna bli. Rita ett par gånger i veckan, hörs från en tredje. Du vet att du vill lära dig det. Det gör man bara genom att öva regelbundet. Skicka mera vykort. Det har du knappt gjort alls under hösten. Börja träna. Kommentar överflödig. Ge ut minst sex böcker. Hoppa jämfota över låga hus varje tisdag.

Och så vidare, tills man blir alldeles tårögd.

Det är något med symmetrin som lockar så hemskt. Med att göra något 365 (366 i år!) dagar eller 52 veckor på raken. Och om man ska lyckas med det måste man ju börja just i dag.

Den allra första dagen.

Men jag har förra årets alla fiaskon färska i minnet (tack för det, bloggen!) och beslutar mig till sist för endast ett nyårslöfte. Inte för att jag tror att jag har en bättre chans att hålla det än något av alla de andra, utan för att det är det enda jag orkar försöka lova just nu.

2016 lovar jag och svär att jag ska försöka ta dagen som den kommer. Anpassa hastigheten efter dagsformen. Inte hetsa och stressa för att hinna med en massa inbillade måsten.

Jag lovar att göra så gott jag kan, varje dag. Hela året.

Visst hade det varit skönt om det hade inneburit tusentals skrivna ord, drivor av snygga foton, massor av kvalitetstid med familjen och brevlådan full av vykort varje dag men jag vet att det kommer dagar då det är alldeles för mycket begärt. Då jag ska vara glad om jobbet blir gjort och barnen får mat och dagen tar slut innan jag gör det.

Av hänsyn till mig själv, de där dagarna, lägger jag ribban direkt på golvet redan från början. 

Gott nytt år på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar