söndag 13 december 2015

Tredje advent

Tio dagar kvar till julafton och julstämningen lyser fortfarande med sin frånvaro, nästan starkare än alla mina ljusslingor.

Ryggontet har omintetgjort nästan alla planer under veckan som gått och jag inser mina begränsningar och gör inte upp några planer alls för nästa vecka. Det får bli som det blir. Eller låta bli.

Det blir ändå aldrig som man tänkt sig.

Det värsta med en trasig rygg är varken smärtan eller alla svårigheter den orsakar eftersom man plötsligt inte kan göra nästan någonting alls, hur tråkigt det än är. Det absolut värsta är att man blir så outhärdligt grinig och gnällig och helt omöjlig att ha att göra med. Precis vad jag inte behöver. Jag är rätt jobbig i mitt default-läge om man säger så ...

Tack och lov har jag barnarbetare i hushållet så det blev i alla fall en omgång lussekatter på denna speciella dag som jag aldrig firar på något annat sätt än att äta bakverk. Och så fick jag lära mig vad det heter när man sätter russin på lussekatterna, nämligen att man "russar" katterna. Jag  <3 språkets elasticitet! Till och med när jag är ryggontsgrinig.Juldoktorn rekommenterar 6-8 lussekatter mot bristande julstämning. Om det även hjälper mot ryggont återstår att se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar