tisdag 29 december 2015

Tick, tack och ole, dole, doff

Time by Kinchan1, on Flickr
"Time" (CC BY 2.0) by  Kinchan1 

Tiden rinner ut och mina planer för att hinna bli utgiven i år är officiellt skrotade. Nu är det 2016 som gäller, men då tänker jag banne mig ge ut minst tre böcker. Kanske det dubbla.

Här räknas det kycklingar, minsann, trots att jag knappt ens skaffat hönsen än ...

Men min betaläsare skrev snälla saker om Liva-boken och plötsligt känns det så väldigt genomförbart att lappa och laga där det brister och sedan ha en riktigt bra bok, en som duger att publicera även om den aldrig kommer att välta några kiosker. 

Jag är en sådan som siktar strax nedanför trädtopparna och hoppas på att landa med ett smack någonstans mitt på stammen. Stjärnor har jag ingen användning för. Var skulle jag göra av dem?

Jag vill bara skriva lagom bra böcker som läsarna gillar.

Frågan är bara vilka böcker. Så länge antalet timmar per dygn är begränsat blir jag tvungen att försöka bemästra konsten att prioritera. Jag kan inte skriva klart alla böcker på en gång.

Kanske kan jag bara skriva klart en av dem? Vilken skulle det då bli? Liva-boken, eftersom den är färskast i medvetandet och jag känner en viss medvind i och med den positiva feedback jag fått? Eller Konrad? Han var ju faktiskt här först.

Jag har inte läst genom Konrad-boken sedan i maj, när jag skickade iväg honom till all världens förlag. Det kanske är skräp, rakt igenom. Men jag tror fortfarande på idén, och går och funderar på vad uppföljarna skulle kunna handla om, så kanske skulle det gå att göra något av det, trots allt?

Ju mer jag jobbar på romanceboken, desto rörigare blir den. Jag har helt tappat styrfarten av att försöka få ihop de olika tidslinjerna. Det måste jag få rätt från början i kommande böcker!!! Även i den här serien ligger uppföljarna i bakhuvudet och stör. Jag behöver verkligen bli snabbare på att skriva. 

Och så behöver jag välja en bok och koncentrera mig på den. Jag behöver en Färdig!-kick till och det snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar