tisdag 15 december 2015

Kramp i både rygg och skriv

Nähä. Så lussekatter botar inte ryggont. Då vet jag det.

Det är viktigt med empiriska studier, och jag är ändå stolt över att ha gjort en insats för den medicinska forskningen. Något nobelpris får jag väl inte, men jag kan ta en lussekatt till, det blir också bra.

Halva december har gått och några bilderboksmanus har jag inte skrivit. Eller, jag har försökt. Men det bidde ingenting.

Tragiskt, men det kan inte hjälpas. 

Dessutom har jag upptäckt, när jag bara precis skulle knyta ihop de sista trådarna i min romance, att tiden inte funkar. Jag gjorde upp en tidslinje för att kunna fläta ihop ihop alla händelserna som äger rum i två olika tidszoner och på ett par olika platser inom samma tidszon, i rätt ordning och upptäckte att det går inte. Alls. Om man dessutom ska förhålla sig till verkligheten en aning och inte försöka låtsas att en budfirma kommer och levererar en försändelse på en söndag eller att banker och ambassader har öppet sju dagar i veckan, så går det överhuvudtaget inte att få ihop den här historien. Inte utan omfattande omskrivningar och tillägg. Två dagar i en sommarstuga måste bli tre, om FedEx ska hinna buda grejer från Manhattan till Rømø (det går inte på ett dygn, inte med tidsskillnader och avstånd inräknat!). Vissa saker måste göras på en vardag. Andra scener behöver utspela sig på en helgdag, när man till exempel inte kan föra över pengar från en bank till en annan. 

Frustrationen när man trodde att man nästan var i mål och upptäcker att man måste springa ett varv till ... Och med den här ryggen!

Suck. 

Mina bilderboksmanus verkar inte vilja bli skrivna alls, trots att jag är så sugen på att rimma och ramsa och tramsa för att lätta upp den något tryckta stämningen som uppstår när man bara skriver och skriver och aldrig kommer till punkt. Jag är hemskt besviken, men ger inte upp helt än. Jag bara lägger på is till efter jul. Förhoppningsvis har jag återfått lite rörlighet då och kanske även i hjärnan. 

Just nu är jag för korkad för Ted, så jag håller mig på Youtube. Det är mer lagom nivå på de filmklippen. Men det finns en del guldkorn. Den här musikvideon, t ex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar