fredag 18 december 2015

Hurra och Aj och Suck

I morse fick jag för första gången feedback från en livs levande betaläsare. Nu var det inte så dramatiskt, eftersom det inte gällde någon av mina böcker, utan en julnovell som jag råkat skriva.  Men ändå. Det var pirrigt värre att be om hjälp, men överlag var det inte någon svidande kritik. En hel del anmärkningar, men betyget blev ändå 8 av 10 och det är jag mer än nöjd med.

Eftersom jag aldrig kommer i mål med mina böcker var det skönt att gå mellan med en kort liten novell: få en idé, skriva ner den, skicka ut för testläsning och sedan göra färdigt alltihop på bara en liten vecka. 

Visst är det kul att skriva, men det är inget emot njutningen i att ha skrivit klart

Resten av livet går i myrfart med rejäla nävar ryggontsgrus i julstöksmaskineriet. Jag kan knappt  göra någonting, orkar ännu mindre och är på allmänt urdåligt humör. 

Det ska till ett julmirakel av Disney-kaliber om det ska bli någon god jul här hemma. Jag hade behövt skjuta på eländet ett par veckor för att hinna komma på benen igen och julstressa ikapp, men jag misstänker att resten av den julfirande världen inte går med på det. Så det får bli som det blir.  Jag har egentligen inga höga krav. Får jag bara en julgran, en knäckemacka med julskinka och senap och en julmust (Apotekarnes, så klart!) så är det bra sedan. Men det finns ju andra människor i världen, med längre önskelistor.

Och så vill jag förstås ha en Santa Pig med julgodis i, men det tar vi någon annan dag.


Pig by Nick Saltmarsh, on Flickr
Nej, det här är INTE Santa Pig!
Creative Commons Creative Commons Attribution 2.0 Generic License   by  Nick Saltmarsh 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar