tisdag 8 december 2015

Hej, jag heter Sandra och jag är en instant gratification junkie

Tålamod är jag inte född med. Det vore synd och skam att påstå. Om otålamod vore ett begrepp skulle det passa mycket bättre. 

Jag vill ha det jag vill ha NU. Den där novellen jag kom på i går kväll? Den vill jag ska vara klar IDAG. Om jag blir sugen på julskinka i april så vill jag ha det I APRIL och inte behöva vänta till december, då jag ändå bara är sugen på färska jordgubbar.

Och det är ju synd, för enligt all beprövad vetenskap betyder det att jag är dömd att misslyckas i livet. Inte bara med julbordet, utan med allt. Den där novellen kommer aldrig att bli skriven, eftersom jag kommer att tröttna halvvägs, och istället börja jaga en ny idé-ekorre som rusade förbi i ögonvrån. Alla böcker som jag håller på med, huller om buller, utan rangordning eller struktur? Blir de färdiga är det mer tur än skicklighet. Nu är det ju bara det tråkiga kvar! Och det tråkiga blir aldrig gjort. Varför göra en massa tråkiga saker, när man kan äta marshmallows? 

Jag tycker inte ens om marshmallows, men jag skulle ändå ha ätit upp den innan försöksledaren hade lämnat rummet. När jag var fyra eller när jag var fyrtio.

Och därför gick det som det gick.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar