fredag 11 december 2015

För övrigt anser jag att ryggont borde förbjudas


Den här veckan har jag inte gjort några större framsteg på mina pågående skrivprojekt, mest på grund av jobbet men också på grund av en julnovell som jag blev besatt av och vackert fick ta och skriva ner ett första utkast av.

Den kommer nog inte att bli klar till årets jul, men jag kan se ganska precis var den brister och vet hur jag ska fixa det.

Om  jag bara kunde få några extra timmar per dygn i ett prydligt paket under granen skulle det varit gjort i en handvändning. Men så snäll har jag väl inte varit, förmodar jag.

Det var skönt att skriva kort, efter att ha kämpat med längre projekt hela året. Att påbörja och avsluta en novell på bara ett par skrivpass. Visst, det behövs ett par skrivpass till för att fixa och piffa, lappa och laga, men jag kan överblicka hela historien nästan utan att flytta blicken och det är roligt, som omväxling. Jag har inte skrivit noveller sedan jag började skriva långt. Det kanske är dumt.

Nu har jag inte haft några novellidéer som har drabbat mig så som den här gjorde, men om den färdiga texten blir så lyckad som det nu känns att den skulle kunna bli hoppas jag att det ska leda till fler små berättelser. 

Veckans kick fick jag av att testa att köra en Compile i Scrivener när jag skulle läsa genom det första utkastet till min novell, istället för att skriva ut på papper som jag brukar. Ett enkelt bokomslag från Canva, några snabba klick och vips låg min julnovell i plattans e-boksläsare, bredvid mina andra böcker. Det kittlade i magen, kan jag lova.

Jag hann inte allt jag hade velat i år. Men nästa jul, då ska jag ha plattan full av mina egna, färdigskrivna och alldeles på riktigt utgivna e-böcker. Och det är ingen jävla målsättning. Det är ett löfte!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar