tisdag 22 december 2015

En grå och ful jul

Julen är snart här, men någon vit jul blir det då definitivt inte. SMHI har förutspått 9 plusgrader och jag börjar titta på hus i Norrland på Hemnet. Jag har inte åkt skidor sedan 1983-84 och skulle förmodligen bryta lårbenshalsen direkt om jag försökte, men snälla nån. Lite snö, bara ett par dagar om året (24-25/12), är det egentligen för mycket begärt? Och så lite norrsken på det.

I ett tillfälligt anfall av mod har jag skickat Liva till ännu en betaläsare och dessutom kontaktat en lektör som jag vill anlita (om hen vill ta sig an min stackars bok). Förhoppningsvis kan båda de här personerna hjälpa mig att ta boken till nästa nivå. Jag lyssnade genom hela texten innan jag skickade iväg den (hurra! words text-till-tal-funktion fungerar på min nya dator!) och fixade till den ännu en vända, men den kan bli bättre ändå, det är jag övertygad om.

Idag jobbar jag för fullt, men imorgon, då ska jag vara ledig och julstöka så mycket jag hinner. Vi får väl se hur mycket julefrid det blir när jag springer runt som en skållad råtta och bränner vid julgodiset, köper fel klappar, stökar ner mer än jag städar och välter julgranen varje gång jag går in i vardagsrummet.

Sedan tänker jag ta jullov några dagar och inte stressa över jobb eller skriv, men jag kommer nog ändå att klura lite på mitt bilderboksmanus och vad det är som saknas i det. Kanske kan lite av julmagin bidra till att det manuset inte är lika urtrist när jag tar tag i det igen i januari. Snälla Tomten, kan jag inte få lite inspiration i jul?

Hårt arbete i alla ära, men utan den där lilla gnuttan magi blir det aldrig riktigt bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar