söndag 27 december 2015

De där dagarna mellan då och sen

Och så var julen över. Långt innan julefriden hann ge några bestående men står vardagen för dörren igen. Inte så att jag måste ställa väckarklockan i morgon, men jobba ska jag. Hur nu det ska gå till. Hjärnan har alldeles gått i baklås och orken är nere på 0,2A.

Jag har ägnat helgen åt att kriga mot ett elakt malware som invaderat min dator och vägrar ge med sig. Det får bli ett försök till med Malwarebytes, men funkar inte det heller blir jag tvungen att blåsa hårddisken och skrubba den med Svinto. Det är förmodligen lika bra. En rejäl storstädning är precis vad det här gamla skrället behöver (och jag är inte säker på om jag syftade på datorn eller mig själv när jag skrev det där ...). 

Jag har börjat snegla på nyåret, utvärdera det som hänt i år och skissa på en plan för 2016, bland annat genom att gå tillbaka och läsa decemberinläggen från förra året. Det blir tydligt hur lite jag egentligen rår över mitt liv. Ingenting av det jag hade tänkt mig för ett år sedan har blivit verklighet. I själva verket har större delen av året handlat om sådant som jag inte ens hade hört talas om i december 2014. 

Konrad-boken som skulle förändra mitt liv har fastnat i förlagslimbo och jag har gått vidare med andra projekt.  Jag vet inte hur realistiska mina planer för KDP är, men jag tänker i alla fall försöka med de tre (mer eller mindre färdiga) böcker som jag har nu. Om det går bra tänker jag skriva fortsättningarna. Hur jag ska prioritera där beror på vilken respons jag får. Om jag inte får någon respons alls är det nog bäst att skriva barnböckerna först, eftersom de är kortast och därför lättare och billigare att färdigställa och ge ut. Helt tvärtemot hur jag tänkte för bara några månader sedan, när romanceböckerna skulle finansiera mina barnböcker. 

Och förmodligen kommer jag att tänka helt annorlunda om ett par månader igen.

Är det den visheten som infinner sig med åldern, kanske, att man ingenting vet och att det är lönlöst att försöka planera mer än för idag och kanske imorgon?

Idag: skrubba datorn med Svinto
Imorgon: jobba

Sedan får vi se.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar