söndag 22 november 2015

Redigeringsfas 1 inledd

Nerbäddad i soffan med några paket näsdukar och en hjärna full av snor försöker jag göra det bästa av situationen och börjar redigera Liva-boken. Kanske är det snoret men det ser inte helt illa ut. För att vara första utkastet, i alla fall.

Men jag kommer att behöva feedback innan jag ger mig på Den Stora Redigeringen. Och det innebär att jag måste komma över min läsarfobi. 

Första steget: Lägga upp alltihop på Wattpad till allmän beskådan. 

Resultat: 0 läsningar. Eftersom jag inte skriver The Foo-fan fiction eller PI ligger manuset lika tryggt på nätet som i ett bankvalv. Just barnböcker är kanske Wattpad inte riktigt rätt ställe för. Men jag känner inte till något annat ställe. Tips mottages gärna!

Andra steget: Ge manuset till maken för genomläsning.

Resultat: 1 läsning. Några påpekanden om anakronistiska begrepp. Hade man kilometer på den tiden (vilken tid bokeländet nu ska föreställa att utspela sig i)? Hade man speglar? Nej, förmodligen inte. Men vad hade man istället? Snorhjärnan kan inte komma på några bra alternativ. I övrigt allmänt uppmuntrande kommentarer.


Nästa steg: Tigga testläsningar i diverse Facebook-grupper.

Saker jag hellre skulle göra: gå till tandläkaren, bryta naglarna riktigt långt upp, gå barfota över en bädd av glödande krokodiler.

Bäst att jag passar på då, innan snoret ebbar undan och jag återfår tankeförmågan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar