söndag 1 november 2015

NaNo? Nä nä!

Nej, det blir ingen NaNoWriMo för mig i år. Jag har kanske 15 000 ord kvar på min romance och sedan är det bearbetning, bearbetning, bearbetning som gäller, både på Liva-boken och på romanceboken. 

Det sista jag behöver just nu är 50 000 ord till.

Men det är ju inte utan att jag känner mig lite utanför nu när alla andra laddar inför en månad av sömnlöshet, isolering och magsår av för mycket kaffe. Så jag har hittat en annan akronym att ansluta mig till:


PiBoIdMo går alltså ut på att man ska komma på 30 (trettio!) bilderboksidéer på 30 dagar (nämligen i November). Man ska alltså inte skriva något, för det har jag redan nog av, och det ska inte redovisas på något sätt, eftersom ens idéer är ens "intellectual property" och de ska man vara rädd om. 

Men jag har skapat en ny sida i OneNote som jag har i datorn, plattan och mobilen. Och på den sidan har jag startat en numrerad lista som just i dag, den första dagen i månaden, endast har en punkt. 

Jag hoppas att den kommer att fyllas på med andra små tankar och idéer, lite random inspiration som kan drabba en när man minst anar det. Och om en månad hoppas jag att det finns 30 idéer på den här listan. Kommer de allihop att vara bra nog att förverkliga i bokform? Alldeles säkert inte. Men ett par, tre stycken av dem kanske. 

Och eftersom jag inte själv kan illustrera dem kanske jag kan skicka in dem till den här tävlingen:


Deadline är 1 februari, och jag tänker att det låter som en plan. 

Det börjar bli många sådana nu ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar