tisdag 10 november 2015

Håll i hatten och stressa vidare

Det höststormar i Malmö idag, riktigt ruskigt ser det ut där ute, och sådana dagar är det skönt att jobba hemma. Mörkt är det också, och det brukar jag inte ha något emot men den här hösten har jag varit så trött precis hela tiden att det inte är ett dugg roligt längre. Det brukar vara jobbigt de sista veckorna med sommartid och sedan släpper det så fort jag är tillbaka på normaltid, men i år blev jag kvar nere i tröttman trots att tiden inte är ur led längre.

Kanske är det åldern.

Kanske är det stressen.

Jag tror inte att jag riktigt har insett hur mycket jag egentligen försöker göra just nu, på en gång, med min mycket begränsade tid och ork. Det har bara smugit sig på, en sak i taget, tills Att göra-listan sträcker sig långt utanför synfältet.

Skillnaden i förhållande till tidigare stresstyngda perioder är väl att många av mina måsten just nu är väldigt lustfyllda. Ja, jag måste skriva klart mina böcker, men jag ÄLSKAR att skriva. Jag mår så bra av att skriva. Även om det innebär att jag kanske får väldigt långa arbetsdagar. Även om det innebär att jag måste välja bort en massa andra saker.

Ja, det är mycket jobb med att sätta sig in i hur det funkar med självutgivning, fundera på hur ett säljande bokomslag ser ut, hitta marknadsföringskanaler som kan vara effektiva utan att kosta skjortan. Men det är förvånansvärt roligt.

Kommer det att hålla i sig? Kommer det här fortfarande att kännas roligt, när jag har lagt ner massor av tid och ork på det, och mina böcker sedan inte säljer?

Vem vet?

Men jag försöker att inte låta den här stressen tära på mig, som den har gjort tidigare i mitt liv. Jag försöker lära mig att hantera den och dämpa den genom att bli mer organiserad och mer flexibel (verkligen på tiden!).

Om jag vill att den ska bli min vän? Njä. Kanske inte. Men det här var ett intressant prat och jag ska definitivt försöka komma ihåg det nästa gång kortisolen börjar flöda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar