söndag 8 november 2015

Alla dessa veckor som bara svischade förbi, var det livet?!?

Ännu en vecka smet förbi utan att jag fick så mycket som en chans att skriva. Inte så mycket som fem minuter, på hela veckan. Under all kritik.

Det är enormt frustrerande när det börjar dra ihop sig mot slutet, och jag har varit enormt skrivsugen den här veckan, speciellt efter fredagens utflykt då jag irrade omkring i min kvinnliga HP:s fotspår en stund och rätade ut lite frågetecken och samlade intryck som jag hoppas kunna krydda berättelsen med.

Men det får vänta till nästa vecka. Visst. Inga som helst problem. Otålig, vem jag? Inte då.

Än så länge står de tålmodigt och väntar i hallen, alla bokidéer som jag vill förverkliga. Ett tag var jag rädd att de skulle tröttna och dra vidare till någon annan författare om jag inte var snabb nog, men jag tror att jag har lyckats skaka av mig den oron. Stackars Konrad väntade ju i flera år på att jag skulle hitta tillbaka till skrivandet.

Och om en åttaåring kan vänta i flera år så kan mitt kärlekspar vänta en vecka till med att få varandra. Kanske är det lika bra. Det tar den tiden det tar för äkta känslor att utvecklas. Om jag skriver för snabbt hinner jag inte med i tänket och kännet. Då blir det sidospår eller rent av urspårat.

Det misstaget gör vi inte om.

De goda nyheterna är att jag har 11(!) idéer på min PiBoIdMo-lista. Det har varit förvånansvärt roligt och jag tror att jag kommer att behålla den listan efter november månads utgång. Bara bredda den till alla sorters böcker, i så fall. Eller ha en lista för varje ålderskategori, eller något. 

Vad jag ska med alla dessa idéer till, om jag aldrig har tid att skriva? Ja, det kan man verkligen fråga sig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar