söndag 25 oktober 2015

Ord, ord, massor av underbara ord!

Rejäla skrivpass både i dag och igår har gett mig ett rejält lyft, både vad gäller word count och humöret. 

Vad gör väl det att man inte har sovit ordentligt när man har passerat trettiotusen ord med råge?!? Det är ju mer än hälften!?!

Man ska inte ropa hej, och allt sådant där. Sälja skinn och räkna kycklingar och allt vad man gör. Men vilken löjlig skillnad det gör, när texten flödar. Ärligt talat. jag mår så bra av att skriva. Att få gå in i det där huset och se vad som utspelar sig mellan mina karaktärer. Bara för mig att skriva ner. Det är så roligt. Och det känns så bra, att komma vidare, närma mig slutet, uppgörelsen. Knyta ihop säcken.

Det borde betyda något, hoppas jag, att jag bryr mig om mina karaktärer. Att jag ser dem som levande, hela, komplexa varelser med en egen vilja. Att jag får jobba för att de ska finna fram till varandra, för att de ska förstå att de vill ha varandra. Erkänna det, för sig själva och sedan förhoppningsvis också varandra. Förhoppningsvis kommer en framtida läsare också att bry sig om dem. Heja på dem. Tro på dem. Hoppas på ett lyckligt slut.

Vägen dit är lång, det vet jag. Men idag har varit en bra skrivdag. Och som Neil Gaiman sa en gång: en bra skrivdag spelar inget annat någon roll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar