fredag 2 oktober 2015

Ny månad, nya tag.

Fredag igen, minsann. Det var jag inte riktigt beredd på, som vanligt. Men den värsta sjögången har börjat lägga sig och jag ser fram emot en helg då jag nog inte kommer behöva jobba. (Hurra!)

Kanske kommer jag till och med att hinna skriva lite. [Burkskratt!]

Jag har bestämt mig för att oktober ska bli en Göra klart-månad. Det känns som att den kan bli en bra sådan. Jag behöver 25-30 000 ord till på mitt romancemanus. Klart genomförbart. Jag behöver lägga ner några timmars rejält redigeringsarbete på Liva-boken. Känns också alldeles rimligt och möjligt. [Burkskratt!]

Kan det vara så att oktober kommer att bli den första månaden i år då jag inte känner att jag har alldeles för många vingliga tallrikar att hålla snurr på?

Förmodligen inte. Men den börjar bra.

Det är mycket med firman, förstås. Jag läser bloggar, trådar på diskussionsforum, lånar biblioteksböcker och googlar och tänker så det knakar för att bli klok på hur det är tänkt att det ska fungera. Hittills verkar det som att jag kommer att få lägga flera timmar i veckan på pappersarbete och magsårsgenererande grubbel för att få lite sämre betalt för samma jobb som jag gjort i flera år.Jag försöker vara professionell och bokför och sätter in papper i pärmar ordentligt och designar ful logga som jag kan sätta på mina fakturor om jag någonsin skulle behöva skicka några sådana. Sedan anlitade jag någon på fiverr för att snygga till den och fick två mycket sämre alternativ i retur.

Ja, men tack då. Man får förstås vad man betalar för, men ändå. Jag har även beställt ett omslag till min romance-bok och nu börjar jag fasa för hur det kommer att se ut.

Jag var i alla fall tvungen att bestämma vad boken skulle heta för att kunna beställa omslaget och eftersom boken går under arbetstiteln "Den Danska Boken" snodde jag titeln från en dansk låt som jag aldrig hade hört tidigare, men som jag tyckte passade bra när jag såg den. Kanske inte världens mest romantiska låt, men den har något visst ändå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar