söndag 18 oktober 2015

Lite mer sansad söndag

En berg-och-dalbanevecka går mot sitt slut och verkar avrundas i hoppets tecken, trots allt. Hur hopplöst det än kändes för bara ett par dagar sedan har jag skrivit lite och hittat en kapitelstruktur som känns bra för min första romance. Det kommer att behövas mycket skrivtid innan den blir klar, men jag kan se den tydligt nu. Jag har hittat de stockfoton jag behöver till omslaget. Nu behöver jag bara tusen timmar Photoshop-träning för att kunna sätta ihop dem på ett bra och lagom proffsigt sätt.

Jag kan även se Liva-bokens omslag tydligt framför mig, och hela serien som kommer efter den. Visst, det är många tusen timmars arbete innan det kan bli verklighet, men någonstans måste man börja. Och kanske är det inte med att skicka in manus till förlag och sedan sitta i månader och år och vänta. Kanske är det bara med att skriva klart boken och ge ut den själv? Kan det vara så enkelt? (Svar: Nej!)

Konrad är fortfarande fast i query-limbo, och det känns så frustrerande att inte kunna gå vidare eftersom jag inte har fått svar från alla förlag än. De jag hoppas mest på har ännu inte sagt nej, och jag tillåter inte mitt stackars klena hjärta att tro att det kan betyda något, men det är klart ... Hoppet är det sista som överger människan, sägs det.

Firman är igång och registrerad och officiell på alla vis och jag har börjat få ordning på min pärm och mitt bokföringsprogram. Förhoppningsvis ska det inte ta så mycket tid i anspråk framöver, så att jag kan lägga den tiden på skrivandet istället. Mycket roligare!

Och så spottade min dumma hjärna ur sig ännu en idé i veckan som står och rycker mig i kjolarna så fort jag stannar upp. Ännu en bok som vill bli skriven. Nu!

Suck.

Ja, varför ska man gå in i väggen när man kan springa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar