tisdag 6 oktober 2015

Gör om, gör rätt! Eller så får jag väl göra det själv då ...

Nej, frilansarna på Fiverr imponerade inte med mitt bokomslag heller. De lyckades inte ens pricka in rätt genre! Nu är jag ingen grafisk designer, tyvärr, men jag har sett en eller annan bok i min dag och tycker mig kunna avgöra vad ett omslag signalerar. Det här, boys and girls, är ett klassiskt exempel på ett omslag inom den så kallade chick-lit-genren. Typ, del 27 i en serie som utspelar sig inom modevärlden, något i stil med The Devil wears Prada. Boken handlar enbart om den kvinnliga huvudpersonen (är kanske till och med skriven i första person), och hennes kläder och accessoarer.

Inte alls som min bok. Fel, fel, fel.

Men det är kanske bra att få ett konkret exempel på ett omslag som inte alls passar. För nu vet jag precis hur jag vill att omslaget ska se ut. Eller, ja, nästan. Ungefär. Lite grann.

Och eftersom det är min bok (bara, bara min!) så får jag göra om omslaget precis så många gånger jag vill tills jag är alldeles, alldeles nöjd. Faktiskt ingen dum känsla, alls.

Men samtidigt är det förstås en trött liten röst i  bakhuvudet som gnäller om att allt ska man behöva göra själv ... Inga kommentarer:

Skicka en kommentar