söndag 4 oktober 2015

Ett nytt sätt att se på utgivning

Det är svårt att hålla på med något som skrivande hemma i sin ensamhet utan några speglar, utan någon feedback. Varannan dag ungefär känns det som att det går ganska bra och att det nog kommer att bli något av det. Och varannan dag känns det som att det bara är skit och att en chimpans som bankar på en gammal rostig skrivmaskin skulle producera mer av värde.

Jag håller i alla fall på att vänja mig vid tanken på att ge ut själv, på Amazon. Något som jag trodde att jag aldrig skulle göra börjar kännas helt rimligt och genomförbart. Visst, jag behöver anlita en amerikansk korrläsare, förstås. Och någon som vet hur ett omslag snickras ihop på bästa sätt. 

Men boken, den blir till, i sakta mak. Tusen ord här, och tusen ord där. Idag passerade jag 20 000.

(Tjugotusen ord!!!)

Och kanske är det bara chimpansbank alltihop, men kanske är det inte det.

Innan boken är klar är den varken bra eller dålig. Det måste jag påminna mig om. 

Och också det här. Att om jag bara bestämmer mig för att göra det här, och om jag jobbar riktigt hårt på det, så kan det genomföras.

Sedan kommer jag förstås att sjunka som en sten i oceanen av romanceböcker på Amazon, visst. Det begriper väl jag också. Men det kommer att finnas en bok där ute, som jag har skrivit. Någon kommer att kunna läsa den. Två, tre stycken, kanske rent av.

Och genast börjar jag tänka att det kanske vore bästa vägen för Konrad också. Och Liva. Istället för att sitta här och vänta, månad efter månad, år efter år, på att någon ska hitta något som tilltalar dem i mitt följebrev eller på sid. 47 eller 72 i manuset. På att någon ska vilja ge ut mina böcker, om ett år eller två, efter tusen omskrivningar och eventuellt sedan ändrar sig i sista minuten.

Bara anlita en lektör, skriv om böckerna tills de är så bra som de kan bli, få dem korrlästa, beställa snygga omslag. Och klicka på Publish.

Är det verkligen inte svårare än så? Jo, visst är det. 

Men inte mycket svårare. Inte för mycket svårare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar