tisdag 29 september 2015

Smärre re-entry-problem i vardagen

Boksmälla kallas det tydligen för, den här jobbiga känslan som drabbar en när man kommit hem från Bokmässan. Passande benämning. 

Jag kände mig ärligt talat riktigt sjuk igår, en kombination av överansträngning, syrebrist, krossade drömmar, fler nya idéer än vad som ryms i skallen, för mycket köande, armbågande och trampade tår, sömnbrist, överdosering av både hybris och jante och vetskapen att jag inte kan lindra mina besvär i någon Frozen yoghurt-container. (Den fattas mig!)

Det var jobbigt att blogga ikapp om mässan och kolla genom vad jag skrivit. Så mycket jag missat, så mycket jag borde ha gjort annorlunda. Och så är det så fruktansvärt länge till nästa gång.

Inte det att jag absolut måste se Björn Hellberg eller Jan Guillou stå och signera på varje hörn när jag är ute och går, inte alls. Men skrivpratet, bokpratet, författarplanerna och drömmarna och idéerna som bara väller upp ur en när man befinner sig i en sådan tryckkokare av kreativitet. Det kommer jag att sakna.

Jag satt i korridoren på Kulturskolan i går och jobbade på mitt försummade bilderboksmanus medan minstingen var på dramakurs, och någon kom förbi och frågade vad jag skrev för något. Av bara farten började jag berätta det. Personen ifråga avbröt mig mitt i en mening och började berätta om något som hände på bussen på vägen dit.

Ja, visst ja. I guess we're not in Kansas anymore, Toto, tänkte jag. Nu är vi tillbaka i verkligheten. 

Där ingen jävel bryr sig.

Men i en inte allt för avlägsen dåtid befann jag mig på en plats där människor älskar att prata om böcker, både utgivna och ännu inte skrivna. Det finns till och med bildbevis på det.

Om man inte visste bättre skulle man kunna tro att jag visste vad jag höll på med där. Men bara ett par minuter senare har jag en deciliter cider i höger sko.

You live and learn, som de säger i Amerikat. Nästa år får det bli gummistövlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar