fredag 18 september 2015

Bokmässe-prepp del 4

Nu hinner jag inte läsa så mycket mer innan det brakar lös, för helgen är all about the barnkalas. Istället får jag ägna en stund åt att gå genom programmet och planera lite. Vad, var, när, och med vem?

Och försöka hantera de oundvikliga krockarna.

Det är problemet när man intresserad av många olika saker. Eller många olika aspekter av samma sak (böcker). När man både vill lära sig mer om barnböcker, för att de man själv håller på att skriva ska bli bättre, och lära sig mer om e-böcker, för att man tänker ge ut sin engelska romance på det viset, lära  sig mer om fantastik, för att det kanske är en genre som man skriver åtminstone i närheten av, och lära sig mer om översättning, för att det faktiskt är så man försörjer sig, och dessutom vill hinna lyssna på sina favoritförfattare, för att man inte bara är författare utan läsare också, då blir det svårt att välja.

Mellan Åldersfixering i barnböcker (vilken ålder skriver jag egentligen för, och spelar det någon roll?) och Fula, skitiga och elaka kvinnliga huvudpersoner (hur långt kan jag egentligen dra min kvinnliga romance-hp, innan folk lägger ifrån sig boken?)

Mellan Humor på rätt nivå (hur kan Konrad-boken bli roligare?) och Hur ser den kvinnliga galenskapen ut? (galet intressant!)

Mellan Laini Taylor/Siri Pettersen (nya idoler) och Wilhelm Agrell (gammal idol)?

Mellan att gå på ett seminarium som man sett fram emot eller gå och fika med gamla bekanta eller skrivarkollegor?

Mellan att ta det lugnt, kanske gå en lång promenad i friska luften och försöka återhämta sig lite och att hinna gå på precis allt jag har hjärtat i programmet?

Den som ändå hade en elak tvilling som jag kunde smugglat med mig i resväskan och skicka runt med videokamera och diktafon.

Det är bara att acceptera att det inte kommer att bli alls som jag har tänkt mig. Jag kommer inte att gå på alla hjärtade programpunkter. Jag kommer inte att uppleva allt det här som jag har sett fram emot. 

Men förhoppningsvis kommer det ändå att bli alldeles galet inspirerande och utvecklande och lärande och underhållande. Och när jag kommer hem på söndag kväll kommer jag att vara så trött att jag inte vill prata med någon eller ens se en annan människa på en vecka. 

Sådan är jag.

Men om det kommer att ha varit värt det? 

Hell yes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar