söndag 16 augusti 2015

Spejsad söndag

Efter tillräckligt många nätter med otillräckligt mycket sömn kommer man till sist ut på andra sidan. Bortanför tröttheten. 

Det säger bara "slurp" och så sugs man genom något slags maskhål eller vad nu Einstein kallade det.

Det är vackert här på andra sidan. Lugnt och stilla. Söndagligt. Om än något förvirrat.

Jag vet knappt vad jag heter, än mindre sådana detaljer som vad det är för dag, månad, år eller vad som står härnäst på min Att göra-lista.

I sådana lägen är det lätt att man drabbas av en släng av multipla personligheter och börjar spåna på något helt nytt skrivprojekt (eller två ...) i helt andra genrer och med helt andra inriktningar än det som man egentligen borde ägna sig åt. 

Suck.

Som att jag inte hade tillräckligt på min Kommer aldrig att hinna med-lista.

Men jag ägnar i alla fall en stund åt att skriva ner allt jag kommer på om ett av projekten, det som känns minst orealistiskt. Proppar in alla karaktärer, miljöer, konflikter och vändningar i en liten, liten låda. Sedan spikar jag igen den med sjutumsspik, förseglar med gaffatejp, vaxsigill och tre olika kryptiska förbannelser och stämplar lådan på alla sidor med texten "Förbjudet att öppna förrän Liva-boken är färdig!"

Och som en sista besvärjelse skriver jag drygt tusen ord på Liva-boken också, för säkerhets skull. För att påminna mig om att det är den världen jag ska befinna mig i, ute i skogen, med pilbågar och läkande örter och dramatiska motsättningar, fördomar och lögner. 

Inte på Copenhagen Fashion Week, med Manolo Blahniks, italienska supermodeller, dramatiska motsättningar, fördomar och lögner. Det är en helt annan historia som utspelar sig i ett helt annat universum. Och det universat (?) får faktiskt vänta, hur det än tränger sig på.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar