söndag 2 augusti 2015

Slitsam semester

Tredje semesterveckan är slut och det är faktiskt jag med.

Att det ska vara så jobbigt att ha semester!

I alla fall om man har en milslång Att göra-lista varje dag och inte sover om nätterna. 

Jag är verkligen urusel på att sova om nätterna! Uppseendeväckande dålig! Hela dagarna går jag omkring som en zombie och önskar att jag kunde lägga mig och sova en timme eller tio. Men så fort det blir kväll och jag får gå och lägga mig ligger jag vaken och vrider och vänder mig, inte ens i närheten av att kunna somna, många långa timmar i sträck.

Det är verkligen helt ofattbart hur man kan vara så massivt trött och ändå inte kunna somna. Om jag vore en tecknad figur skulle jag sitta i ett hörn och banka mig själv i huvudet med en stor klubba i ett försök att knocka mig själv. Om det inte blir bättre snart blir jag tvungen att testa det på riktigt.

Bara för att man inte jobbar innebar ju inte det att man inte har en massa måsten, dagarna i ända. Vissa av dem helt frivilliga och njutbara, som till exempel att skriva minst tusen ord på sin nästa bok(!). Andra helt ofrivilliga, men ändå nödvändiga vuxengrejor.

Jag tänkte helt fel när jag beslöt mig för att ta semester. Jag skulle ha tagit sommarlov istället. Blivit åtta år gammal i ett par månader. Bara slappa, läsa, sola, bada och äta jordgubbar och glass tills man mår illa. Klättra i ett träd eller två. Leka med en hundvalp eller några söta kattungar med vassa små klor. Kanske få ett skrubbsår på knät, men annars inte så mycket att gråta över.

Och framför allt, sova som ett barn om natten.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar