tisdag 18 augusti 2015

Nystart? Nej, rivstart!

Det är så lätt att komma av sig.

I alla fall har jag så otroligt lätt att komma av mig.

Hållbara dagliga rutiner är inget som faller sig naturligt för mig. Jag måste verkligen kämpa varje dag för att få allting gjort. Jag har testat allt, Kom ihåg-appar och listor och synkade Google-kalendrar och snart får jag väl börja knyta ett snöre om ett finger eller något.

Hade jag en Remembrall skulle den varit konstant röd.

Så länge jag bara är hemma i vardagen och gör samma saker varje dag brukar det funka, någorlunda. Men så fort jag blir distraherad av omvärlden eller semestrar eller andra extraordinära omständigheter snubblar jag och kommer av mig, och när jag har brutit en streak är det så ohyggligt svårt att komma igång igen.

Nu har jag ju varit så duktig och skrivit varje dag (nåja) under sommaren. Så duktig att jag tyckte att jag kunde lägga ner 750words. Det var omöjligt att hinna med både svammelskrivandet och att skriva en scen ur Liva-boken varje dag. Och om jag måste välja så är det förstås svamlet som får stryka på foten.

Vem behöver svammel, när man har en bok som bara tigger om att bli skriven?

Inte jag.

Men så kommer den där förbaskade vardagen tillbaka, när man minst anar det.

Plötsligt står den bara där i hallen och skriker om väckarklockor och dammsugare och ogräs som behöver rensas och träningskläder som måste tvättas och vad ska vi ha till middag och varför har du inte vattnat på balkongen och när kommer du hem och hinner du handla och ska du hämta eller jag ...

Och så går en måndag från ens liv och inte ett ord blir skrivet. Varken svammel eller bok eller någonting alls.

Och jag blir så fruktansvärt besviken på mig själv. Det hade ju inte tagit mycket mer än en kvart. Men igår hade jag tydligen inte en kvart över till mig själv. Till det som verkligen betyder något.

Dags att stanna upp, ta ett djupt andetag och börja om. Inventera och utvärdera det som varit. Rangordna och prioritera. Planera för det som komma skall.

Det vill säga hösten.

Det vill säga boken.

Om en månad ska jag ha ett färdigt råmanus att börja bearbeta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar