tisdag 11 augusti 2015

Liv och död och andra trivialiteterOch så var vardagen tillbaka igen. Med dunder och brak. Bokstavligt talat, för i morse väcktes vi inte av väckarklockan utan av åskan som gick rakt över fotänden av sängen (lät det som i alla fall) och sedan kom regnet, tack och lov.

Nu känns det lite bättre. Som vanligt efter ett rejält regn är luften lättare att andas och att passera en sådan milstolpe som 75% är inte heller särskilt nedslående, ärligt talat. *flinar från öra till öra*

Jag som trodde att jag inte skulle få något skrivet i sommar. 

Nu kommer det jobbiga i den här boken, och jag behöver hitta en bra nivå att lägga hemskheterna på. Det är nog inte alls så lätt som det ser ut. Även om det verkar som att det kan bli hur hemskt som helst i vissa 9-12-böcker så kanske inte jag, personligen, känner mig bekväm med att utsätta de stackars läsarna för vad som helst.

Samtidigt är det ju en fringe benefit man har som författare, att man ibland får lov att bestämma vem som ska leva och vem som ska dö. Vem som ska finna kärleken och vem som ska gå ensam hem. Sådana småsaker.

Gudskomplex? Nej, tack.

Men i mina egna världar, där har jag för omväxlings skull lite att säga till om. Och då tänker jag minsann använda mig av den makten.

Stackars Kolbas. Vi får väl se om han överlever veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar