tisdag 4 augusti 2015

Lägesrapport från skrivlyan

Jaha, och hur går det med skrivandet då? undrar kanske någon.

Jodå, tackar som frågar.Scrivener är verkligen min räddare i nöden. Istället för att tänka att "Nu ska jag sätta mig vid datorn och skriva en bok", vilket omedelbart resulterar i akut skrivkramp, så kan man tänka att "Nu ska jag sätta mig vid datorn och skriva en scen eller kanske två och det ska bli minst 1000 ord totalt." 

Skriva en scen eller två kan ju faktiskt vem som helst göra. Det är inte alls svårt. 

Jag är skitbra på att skriva en scen eller två!

Det här är första gången jag jobbar efter synopsis och det är så smidigt att bara skriva in allt som behöver hända, steg för steg, på de där små arkivkorten. Så fort man kommer på något nytt kan man bara lägga till det precis var som helst i hela boken. Jag har färgkodat mina små arkivkort så att jag vet var jag befinner mig i processen. Är det gult har jag inte skrivit det än, är det blått har jag skrivit ett första utkast till en scen och är det grönt är det ett färdigt kapitel. Det är inte så mycket grönt än, men väldigt mycket blått. Mer blått än gult. 

När jag öppnar Scrivener ser jag direkt vad jag har att göra idag. Till exempel att jag behöver skriva en scen där Liva och Elli hittar ett hallonsnår i skogen och äter tills de storknar. Så då gör jag det. 

Lätt som en hallonplätt.

Och om man bara skriver en scen eller två tillräckligt många dagar så kommer man i slutet av sommaren att upptäcka att man minsann har skrivit en hel bok (till!), utan att man riktigt märkte vad som hände.

Värre kan man ha det. Nu har jag minsann gjort mig förtjänt av en glass!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar