fredag 21 augusti 2015

Dags att börja preppa

Ja, kanske borde man bunkra konserver och gräva brunn och lära sig att operera bort sin egen blindtarm, för visst är det väl ett tecken på att civilisationens dagar är räknade när Jimmie och pojkarna blir Sveriges största parti?!?

Men istället väljer jag att börja preppa inför något mycket, mycket värre än världens undergång, nämligen Bokmässan. Det är bara en månad kvar nu!

Siri Pettersen
(bilden är lånad från Goodreads!)
Och när jag sitter och bläddrar i programmet känner jag mig inte riktigt ... förberedd. Jag har ju (pinsamt nog) inte läst böcker av alla de här tusentals författarna. Och i den takten jag läser har jag inte en chans att hinna göra det, ens om jag började för ... hundra år sedan.

Men lite strategisk hade jag nog ändå tänkt vara i mitt läsande under den kommande månaden. 

Till exempel tänker jag försöka gå på så många programpunkter som möjligt där Siri Pettersen är med, bara för att hennes trilogi Korpringarna är något av det häftigaste jag har läst det senaste året, eller kanske någonsin, och då gillar jag ju ändå inte varken fantasy eller YA. Och om hon då har en programpunkt tillsammans med en annan författare som jag aldrig har hört talas om ligger det ju nära till hands att läsa något av henne, så att jag inte behöver sitta där och känna mig dummare än nödvändigt. 

Laini Taylor
(bilden är lånad från Goodreads!)
Närmare bestämt Laini Taylor som också skriver YA-fantasy och har knallrosa hår och verkar hur cool som helst trots att hon är lika urgammal som jag?!? 

Jag har bara läst lite drygt hälften av hennes bok Daughter of Smoke and Bone, men jag ÄLSKAR den innerligt (trots att jag inte gillar varken fantasy eller YA...) och överväger att helt sluta skriva eftersom jag aldrig kommer att kunna skriva något så coolt.

Eftersom det också är första delen i en trilogi blir jag väl bara så illa tvungen att läsa alla tre, medan jag väntar på att Evna ska släppas i oktober.

Hösten är räddad! (Även om världen går under.)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar