fredag 28 augusti 2015

Bokmässe-prepp del 2

Förberedelserna inför Bokmässan fortsätter och jag läser i en rasande fart.

Just nu har jag ett tiotal böcker på min "Currently Reading"-hylla på Goodreads och det verkar inte bli bättre inom överskådlig framtid. 

För att verkligen kunna optimera läsmängden har jag även bitit ihop och testat en ljudbok. Jag har dragit mig för det i det längsta, för jag vill inte alltid sysselsätta hjärnan. (Den stackar'n behöver vila ibland!) Men desperata tider tarvar desperata åtgärder. Jag ville läsa någon av Lars Wilderängs böcker inför seminariet Apokalyps wow! och hittade hans Stjärnklart som e-ljudbok på bibblan. 

Bilden är lånad från Goodreads!
Jag har inte hunnit så långt, men har redan slagits av hur ovant det är att "läsa" på svenska. Det måste jag verkligen göra mer. Och dessutom kan jag inte låta bli att grubbla över skillnaderna mellan manliga och kvinnliga författare och manligt och kvinnligt berättande. Jag hade en gång en idé om just precis en sådan här bok, om Sverige i nutid och all elektronik sviker, och hela tiden när jag lyssnar så är en del av min hjärna upptagen med att fundera över på vilket sätt min bok, som aldrig blev skriven, skulle ha varit annorlunda. Och varför.


Sedan kände jag också att jag inte kunde åka till Bokmässan utan att ha läst årets snackis. Eller i alla fall årets mest "hylla"-de bok på Goodreads. (Så rolig jag var nu då!) Paula Hawkins The Girl on the Train.

Bilden är lånad från Goodreads!
Eftersom min hjärna har en helt defekt namn-modul blir jag snabbt förvirrad av sådana här böcker som har flera stycken rätt så lika karaktärer som man hattar fram och tillbaka mellan, och hattandet fram och tillbaka i tid hjälper inte heller. Men det är förstås inte bokens fel, inte alls. Den är säkert jättebra. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar