fredag 3 juli 2015

Sömnlös på Sege

Förvirrad fredag kanske hade varit en bättre titel, nu när jag tänker efter. För även om jag saknade ett par timmars sömn i natt kommer jag att känna av det precis hela dagen, det vet jag sedan tidigare. 
TIRED HUNTER by RayMorris1, on Flickr
Creative Commons Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.0 Generic License   by  RayMorris1 

Att något så grundläggande som att sova ska vara så svårt. 

Nu är det fredag och det brukar betyda foton eller kanske en bokbloggsjerka, men jerkan har inte synts till på ett tag och jag har inte tagit några foton alls den här veckan, bara varit tråkig och jobbat. Sedan Fotosöndag tog sommarlov har jag inte rört vid kameran, trots att vi har skaffat ett sådant där objektiv som jag har önskat mig så länge. Ett 50-millimeters porträttobjektiv, som man får snygg bokeh med. 

Det ska bli jättekul att testa att fota med det, och jag behöver verkligen öva på att fota porträtt för jag är inte alls bekväm med att fota människor. Förmodligen för att jag hatar att bli fotograferad och inte vill utsätta andra för det. 

Men jag ska försöka lära mig. Både att fota människor och att själv bli fotad. 

Hur svårt kan det vara? (Svar: Hur svårt som helst!)

Jag ska bara jobba färdigt först.

En vecka till. 

Sedan blir det semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar