fredag 10 juli 2015

På upploppet

Hammock Camping by Eric Holscher, on Flickr

Creative Commons Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.0 Generic License   by  Eric Holscher 

Å, nu är det bara några timmar kvar. Sedan tänker jag ta semester. Som frilansare är det ju något man måste ta, inte något man får. Och semester är kanske inte rätta ordet, men dagar-då-jag-inte-jobbar-och-inte-heller-tjänar-några-pengar ligger inte riktigt lika bra i munnen.

Kalla det vad man vill, men det kommer i alla fall i precis rättan tid. Så sliten som jag har varit den här veckan har jag inte varit på mycket länge. 

Och så skrivsugen!

Igår slöt jag ögonen ett par minuter mitt på eftermiddagen för en snabb återhämtning och fick genast se flera scener ur Liva-boken spelas upp. Och titeln! Bokens titel uppenbarade sig mitt i alltihop som värsta brinnande busken! 

Den ska heta Blodmogen

Och vad är det för jävla titel, undrar ni förstås. Och det kan man ju verkligen fråga sig. Men nu heter den det.

Boken fick genast en tydligare struktur och karaktärerna blev så runda och levande att hela berättelsen känns mer eller mindre klar. 

Den ska bara skrivas.

Men sådana detaljer kan man inte hänga upp sig på. Inte en dag som den här. 

Snart är det ju semester! 

Mmm ... Semester ...

2 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter att få bilder som bara dyker upp från ingenstans. Så var det inte för mig, men så var det ju också en självbiografi. Jag använde mycket foto för att väcka minnen och få orden till mig.
  Heja dig och ha en skön semester (om du kan hålla dig ifrån skrivandet, :)
  www.steeperz.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skönt när berättelsen får liv och bara utspelar sig framför ögonen på en. Nu har jag inte hunnit skriva på den här boken på evigheter, och då tränger de sig på, karaktärerna. :-)

   Jag hoppas att det blir tid till lite skrivande också, under semestern. Det är så mycket lättare när man inte har någon annans text i huvudet hela dagarna.

   Tack för kommentaren och ha en riktigt god sommar!

   Radera