tisdag 28 juli 2015

Jag bloggar - alltså finns jag (även om ingen läser)

Jag har bloggat ganska länge nu, med lite olika inriktningar, lite olika mål, lite olika ambitionsnivå. 

Spretigt var ordet, sa Bull. 

Men hela tiden har jag varit väldigt glad för min lilla blogg, även om den inte har sett mycket ut för världen. 

För det är ju jätteroligt att blogga.

Att mecka med det tekniska i timmar tills man bara vill slänga datorn i väggen och till sist lyckas få till det precis så som man vill ha det. 

Att pilla med formuleringarna tills ett inlägg uttrycker precis det jag ville (även om jag kanske inte visste det när jag började skriva!).

Men om man vill förkovra sig inom bloggandet och börjar läsa på och researcha för att se hur man skulle kunna göra det bättre blir det snart uppenbart att min lilla blogg är ett kapitalt misslyckande.

Jag har ju inga läsare!

Inga följare, inga prenumeranter, ingen fårskock som klickar på allt jag rekommenderar.

Om jag säger att det är med flit, är det någon som tror mig då?

Nä, trodde väl inte det.

Men det är faktiskt sant.

Jag skulle aldrig kunna skriva här tre gånger i veckan om jag trodde att en massa människor läste allt jag skriver.

Visst hoppas jag att det med åren ska kunna bli annorlunda. Att någon så småningom ska hitta hit och finna något av värde här. Precis som jag hoppas att mina böcker ska nå ut och bli lästa och uppskattade, visst vill jag det.

Fast kanske inte riktigt än.

Det här med sociala medier är tufft för oss blyga fegisar. Vi som helst sitter tysta i ett hörn och tittar på när alla andra håller låda.

Men det betyder inte att vi inte har något att säga.

Och bara för att min blogg inte har några läsare betyder inte det att den inte är precis allt det jag vill att den ska vara.

Det finns olika sätt att nå ut med sitt budskap. Den här bloggen är kanske inte en flera meter hög lcd-skärm på Times Square som basunerar ut mitt budskap och präntar in mitt varumärke i hjärnbarken på alla som ser den.

Den är en flaskpost.

Och det är precis så jag vill ha det.


2 kommentarer: