fredag 31 juli 2015

Hujedamig, en sådan utställning!

Om man har vägarna förbi Lund i sommar (eller i höst/vinter, t o m januari 2016) och har små barn i släptåg kan man med fördel släpa med dem till Kulturen och deras lekutställning om Emil i Lönneberga. 

Precis som på Loranga-utställningen i Helsingborg förra året var alla miljöer väldigt fint genomförda och både Emil-utställningen med många roliga detaljer och Kulturen i övrigt inbjuder till många timmars lek.Man kan till exempel rymma från snickarboden och ta sig över till matboden där det hänger massor av goda korvar i taket, bara att äta sig mätt och somna i ett hörn.Om man behöver dryga ut veckopengen kan man jobba som grindpojke en stund, men det kom inga vagnar förbi på hela tiden vi var där, så det kan bli svårt att få ihop tillräckligt för att ha råd att fara till marknaden.


I köket lagas det mycket god mat, det finns potatisar och ägg, morötter och fina korvar som kombineras på många spännande och delikata vis av både stora och små barn.Och på väggarna hänger Björn Bergs vackra originalteckningar som de lite längre utställningsbesökarna kan njuta av. (Lite synd att de inte hängde i mer barnvänlig höjd, faktiskt).

Men roligast av allt är faktiskt dasset, med hasp på både insidan och utsidan och ett litet fönster där Emils pappa kan fastna halvvägs. För de lite mindre går det att smita ut genom sitsen, ner där tunnan skulle ha stått och komma ut på baksidan. Hur roligt som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar