söndag 26 juli 2015

Halvtid

Halva semestern har gått och jag borde inte tänka i de banorna för det blir man verkligen inte glad av, i synnerhet inte när det höststormar vilt utanför. Regnet piskar mot rutorna och vindstrumpan på huset på andra sidan gatan står rakt ut.

Juli? Verkligen?

Vi borde åka någonstans, göra något, men det regnar och blåser överallt, och det är inte så kul att vara på resande fot under sådana omständigheter. Helst vill jag bara stanna hemma, kura ihop under en varm filt och läsa en bok eller tre. Sova en vecka eller två så att jag har lite tillgodo inför hösten och vintern.

Men om man är gift med någon med myror i brallan blir det istället att sitta och stirra på väderprognoserna på både SMHI, DMI och yr.no för att se om det kanske kan bli en lucka i regnvädret någonstans inte alltför långt härifrån innan det är dags att börja jobba igen.

Prognoserna ändras varje dag, ibland flera gånger om dagen. Kanske borde vi åka på tisdag, kanske borde vi vänta till på torsdag, kanske blir det bättre onsdag i nästa vecka, kanske, kanske, kanske ...

Åh, vad är det för fel med att bara stanna hemma? Stanna hemma och skriva några tusen ord, kanske rent av?

Men det är inget att skryta med när skolan börjar igen. "Nej, jag har bara varit hemma, men mamma har tillbringat sommaren i en påhittad forntid." Det kommer man inte långt med när de andra har rest jorden runt och besökt varje nöjespark i norra hemisfären.

Inte får man några souvenirer att skryta med heller. "My mom got lost in a good book this summer and all I got was this lousy T-shirt", typ.

Fast det finns förmodligen på Etsy, när jag tänker efter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar