tisdag 9 juni 2015

Tre tankar en tisdag

1. Hatten av för mina förträffliga försvarsmekanismer som har skyddat mig från att inse att skolavslutningen är den här veckan, dagen innan jag har deadline på ett jättejobb och inte alls nästa tisdag som jag hade fått för mig.

Wow. Tänk vad jag hade kunnat stressa ihjäl mig om jag hade insett det för flera veckor sedan. Nu blir det istället ett väldigt intensivt och komprimerat stressande som känns mycket mer effektivt. Tack för det.

Och så måste jag in till stan och köpa kalaspresent till ännu ett födelsedagsbarn mitt uppe i alltihop. Det känns som att halva klassen fyller år i maj/början av juni. Vad gör folk på semestern egentligen?!? Eller, nej förresten, det vill jag inte veta.


2. Men belöningen när jag sedan har överlevt både Den blomstertid nu kommer och deadline och kalas blir att få åka till Köpenhamn på lördag och gå på Postcrossing Meet-up.  Det blir mitt första Meet-up, alla kategorier, och det borde inte vara något för en sådan som jag, men mottot för året är tydligen VÅGA, så då gör jag det. Och om jag har varit snäll och trevlig mot de andra vykortsgalningarna tänker jag belöna mig med ett äkta danskt wienerbröd med chokolæææde på, efteråt.


3. Och räddaren i nöden när jag håller på att stressa sönder mig och har svårt att fokusera på jobbet för att hjärnan hela tiden vill tänka på tusen andra saker när den borde fokusera på stavning och meningsbyggnad är Acapela Box. Där kan man Copy+Paste:a in sin text och så läser Elin upp den för en, samtidigt som man kan följa med i sitt word-dokument och se så att det stämmer.

Det är ett fantastiskt sätt att fokusera uppmärksamheten på ett ord i taget och inte låta tankarna vandra eller blicken skumma iväg över meningar som man redan har läst så många gånger att man kan dem utantill. Elin är min nya bästa vän och jag kommer aldrig mer att skicka iväg en text utan att hon har korrat den åt mig innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar