tisdag 30 juni 2015

Tre tankar en tisdag

1. Jag hittade en läsbingo på Tant Ninettes fina blogg och insåg att det var precis vad vi behöver här hemma. Den gick verkligen hem och det har kryssats till höger och vänster här de senaste dagarna. Varje dag kollas det om det går att läsa något speciellt eller på någon speciell plats så att man kan få ett kryss. Jätteroligt. Böckerna slinker ner av bara farten. 


En sådan lysande idé kan man ju inte låta bli att använda sig av på fler sätt. Därför blev det också snart en Sommarlovsbingo i egen konstruktion, med sådant som Minstingen ville hinna med under sommarlovet och lite av föräldrarnas idéer också. 


Jag hoppas att det ska peppa både Minstingen och oss vuxna till att inte bara sitta hemma och slöa hela sommaren.

2. Roligast på Twitter just nu är Joanne Harris (Ja, hon som skrev boken Chocolat som blev filmen Chocolat osv.)3.  Och så har jag skrotat min trädgårdsmästarkarriär och tömt balkongen på nästan allt odlingsmaterial. Det är bara dags att inse att tiden inte räcker till för allt jag vill göra, och det är så deprimerande att se allt dött och all ohyra som tagit över. Nu finns det plötsligt plats att sitta där ute och njuta av den vackra utsikten över parkeringsplatsen istället. Mys!

Två veckor kvar innan det blir semester. Vi får väl se om det finns några jordgubbar kvar när jag väl kommer upp till lotten. (Skulle inte tro det, nej.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar