tisdag 16 juni 2015

Tre tankar en tisdag

1. Tre böcker jag vill läsa i sommar:Oryx and Crake har stått på min läslista i över tio år. Jag skrev en novell en gång, när jag gick på skrivarlinjen på Fridhem, och fick höra att den påminde om den här boken. Sedan dess har jag tänkt läsa den (och de andra två böckerna i serien som har tillkommit längs vägen) men det har aldrig blivit av. Nu är jag ännu mer taggad efter att ha hört författaren tala på bibblan här i stan och tänker göra ett nytt försök. Blir det här sommaren då jag äntligen kan bocka av den här boken?

Jag älskar Neil Gaiman, till exempel när han pratar så vackert här, men han är alldeles för skrämmande för mig ibland. Jag har börjat på den här boken flera gånger, men tvingas hela tiden lägga den ifrån mig för att det blir för mycket. Jag undrar om den finns i kraftigt censurerad barnutgåva?
Och även om Life after Life inte var min favvis bland Kate Atkinsons böcker måste jag förstås läsa A God in Ruins efter att ha hört henne tala om den på Bogforum i Köpenhamn i höstas. (Nej, det är ingen uppföljare, utan a companion piece!!!) Något ska man ju ha att göra medan man väntar på nästa Jackson Brody-bok...

2. Jag hann ju inte riktigt med Fotosöndags utmaning förra veckan, utan fick springa ett snabbt varv runt stan i söndags för att hitta något motiv i sista minuten. 


Till sist hittade jag det här, och även om det inte kändes som att det träffade uppgiften (gammal) mitt i prick så gillade jag kontrasterna och färgerna. Det blev en blixtsnabb bildbehandling, bara lite beskärning och minimal justering av färgnyanserna, och sedan upp på Flickr. 

Sedan låg bilden där i ca 23 timmar utan att någon brydde sig särskilt om den. Ett par kommentarer och ett par favoriter. Och sedan blev bilden utvald till Flickr Explore. Och plötsligt börjar mobilen kvittra som en galen kanariefågel. Nu har över tiotusen människor tittat på min bild och det är lite hisnande, faktiskt. Och roligt. 

3. Jag försöker mig på utmaningen ICAD i år för första gången. Det är verkligen en utmaning för mig som inte tycker att jag kan eller att det jag gör duger, och första veckan fick jag verkligen kämpa för att inte börja om och börja om. Ett arkivkort om dagen ska det vara. Inte bäst av tio. 

Jag har inte haft så mycket tid de här senaste veckorna, så det har bara blivit lite kritor eller Promarkers, men jag hoppas kunna göra lite mer kul grejer med collage och andra material i slutet av juli då jag tänker vara ledig. 


Efter de första dagarnas kamp lossnade det plötsligt när jag insåg att det inte handlade om konst, eller ens om att jag skulle bli bättre på att rita om jag bara övade en stund varje dag. 

Det handlade bara om att ha roligt. 


Jag behöver inte 61 arkivkort med diverse klotter på, vem gör det? Men jag behöver ha roligt en kvart om dagen i två månader. Det kan inte vara något annat än nyttigt.

Sedan kanske jag slänger allihop. Det spelar ingen roll. Men det roliga jag har haft när jag har suttit och kladdat med mina smuliga kritor, det kan ingen ta ifrån mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar