söndag 21 juni 2015

Soundtrack of my Week

Jag somnade sent igår men vaknade trots det alldeles för tidigt i morse. Det sa bara Ping! så var jag klarvaken och hade en hel bok i huvudet som insisterade på att bli skriven. 

Försök somna om i det läget, I dare you!

Det var bara att gå upp, sparka igång datorn och skriva ner alltihop innan det försvann i kaoset som är min vakna hjärna. 

Det visade sig bli en väldigt klyschig amerikansk ungdomsroman som eventuellt måste bli skriven på engelska. 

Vad sysslar min hjärna med när jag sover egentligen???

Men Sunny och Shadow får vara så goda och ställa sig i kö efter Elli & Liva och efter Birger & Anna, för de var ju faktiskt här först. Den där jävla kaninen (!) som ville att jag skulle göra en bilderbok (!!) om den måste ju uppenbarligen ha hamnat fel, så den tänker jag inte grubbla mer över just nu.

Men ändå? Hur många oskrivna böcker kan en stackars människa bära omkring på, utan att knäckas som en ordspråklig åsnerygg? (Minst tre hoppas jag, för jag är inte beredd att fimpa något av de här projekten.)

Visst, det är skönt att känna att idéerna finns, att det finns mer böcker som jag skulle kunna skriva nu när Konrad har stuckit ut på egna äventyr, men om man inte hinner skriva dem är det ärligt talat inte särskilt njutbart när det bara tränger på och tränger på. 

Motsatsen till skrivkramp, finns det någon term för det? Skrivnödig? Något åt det hållet.


Veckans modigaste: Att jag vågade skicka in en dikt till The Five-Two: Poems on Crime

Ett pytteynkligt steg för mänskligheten, bla bla bla. Men för mig? Rätt så enormt, faktiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar