fredag 1 maj 2015

The devil is in the details

Och så blev det fredag, plötsligt, och det var jag som vanligt inte riktigt beredd på. De här veckorna är verkligen alldeles för korta, med tanke på allt som jag egentligen skulle vilja hinna med. 

Detalj
Det är jättejobbigt att vara frilansare under våren, för nästan varje vecka är det  någon dag eller del av dag som går bort men jag har precis lika mycket jobb som om det vore hel arbetsvecka. Jag får jobba i överljudsfart de dagar då man och barn är på/i jobb/skola, men får ändå dåligt samvete om jag inte jobbar några timmar en dag som idag. 

Många detaljer
Samtidigt som jag förstås har huvudet fullt av grejer som jag skulle vilja jobba med i Konrad-boken, men den har jag inte alls tid med. Jag läser en bok som heter Writing Irresistible Kidlit och efter att ha silat de värsta amerikanismerna genom gälarna har jag ändå en massa idéer och tankar kvar i skallen som jag skulle vilja testa på den stackars Konrad. Jag får låta det undermedvetena jobba på det så länge, tills jag kan få några minuter över, men nu måste jag snart göra ett ordentligt ryck med den där boken om jag ska kunna bli klar i maj.

Ännu fler detaljer
För nu är det ju maj!!! Det är NU! På riktigt.

Innan jag satte mig för att jobba idag stack vi iväg in till stan för att fota detaljer som är veckans tema. Här ute i periferin finns det inte så många kul hus, men inne i Gamla Staden går det inte att kasta en tegelsten över axeln utan att träffa något som förtjänar att fotas. 
En hel dörr full av detaljer

Jag hade några byggnader i bakhuvudet redan innan vi åkte, men tyvärr hann vi aldrig till de husen, för minstingen plurrade i fontänen på Stortorget och vi blev tvungna att åka hem...

Oj då...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar