fredag 15 maj 2015

Klämdag utan skärpa

Veckans tema för Fotosöndag är "Oskarpt" och det var ju tacksamt när jag skulle försöka ta mig upp på hästen igen efter att ha missat en vecka. 

Att ta bilder utan skärpa är faktiskt något av en specialitet, skulle jag kunna påstå utan att överdriva det minsta lilla. I synnerhet sedan jag blivit med systemkamera. 

Men att göra det med flit är inte alls lika lätt. I synnerhet inte om man vill att det kanske ska bli lite snyggt också.

Så jag frågade min vän Google hur man gör. Och söta lilla Gugge levererade, som vanligt. 


Intentional Blur heter det och det är tydligen en grej. De hittar då på så mycket nu för tiden.


Knepet är förstås att inte hålla kameran stilla när man fotar. Zooma ut samtidigt som man tar bilden eller kanske rent av snurra som en galning med kameran riktad upp mot trädtopparna. 

Det där sistnämnda har ungefär samma effekt som Irländsk julafton, och man bör nog inte ta mer än ett par bilder åt gången om man inte vill riskera att vingla på förbipasserande joggare, eller in i ett träd.

Men lite yrsel är ett billigt pris att betala för att ha veckans bild klar redan på fredag morgon. Nu kan jag lägga det här åt sidan och koncentrera mig på jobbet hela långa klämdagen. 

Ledighet är för suckers. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar