fredag 10 april 2015

Dagen V / V - day

For English - Please scroll down a bit!

Äntligen var den här - Dagen V (som i Vimmerby). Så innerligt efterlängtad, men lyckades ändå smyga sig på mig när jag inte var riktigt redo att åka. 

Jag hade behövt en dag till den här veckan, för att hinna jobba klart ordentligt och packa i lugn och ro och allmänt hämta andan mellan jobb-deadline och en helt ledig helg, men nu var det ju en fyradagarsvecka (förbaskade påsk!) och då blev det lite körigt här på morgonen när allt skulle hända på en och samma gång.

Att jag tog mig tid att blogga mitt i allt det här kommer att läggas fram som Bevisföremål 1:A vid mitt omyndighetsförklarande.

Men jag hann med tåget, och glömde inget väsentligt och efter en isande kall timme i ett soligt Nässjö då jag på full allvar övervägde att köpa en glass trots att jag hackade tänder (Bevisföremål 2:A!) och en lång och slingrande bussresa genom underbara vackra älskade Småland kom jag till slut fram.

Finaste Astrid jobbade som vanligt, men hade åtminstone fått lite fint påskris utanför sitt fönster.Finally it arrived - V-day (V for Vimmerby). As much as I've been longing for this day, it still managed to sneak up on me when I wasn't entirely prepared to leave.

I could have used one more day this week, to finish my work properly and pack my bags in an orderly and quiet fashion and just generally catch my breath between a work deadline and a weekend of complete freedom, but this was a four-day-week (darn Easter!) and the morning got a bit hectic when everything was supposed to get done, all at once.

That I took the time to blog in the middle of all this will be presented as Exhibit 1:A at my incapacity hearing.

But I caught the train, and didn't forget anything that wasn't replaceable and after a freezing cold hour in a sunny Nässjö where I seriously considered bying an icecream even though my teeth were chattering (Exhibit 2:A!) and a long and winding busride through lovely, beautiful, beloved Småland, I finally arrived.

Amazing Astrid was hard at work as usual, but she had some pretty Easter branches outside her window.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar