tisdag 3 mars 2015

Mod och små röda bollar


Det är mycket nu. Mycket att göra. Och mycket jag vill. 

Så har det inte alltid varit. 

Under många år ville jag absolut ingenting. Satt bara nere i en brunn och deppade, år efter år. 

Det var inte i närheten av lika roligt som det låter. 

Men nu är det ganska precis tvärtom. Hjärnan tänder till på allt möjligt, det är ekorrar till höger och vänster och jag lyckas inte koncentrera mig på något mer än fem minuter i sänder. 

Det ska skrivas böcker, det ska knappas appar, det ska tas snygga foton, det ska skrivas vykort och ritas på kuvert och jag vet inte allt. 

Kanske har jag inte en röd boll, som det är meningen att jag ska ägna mig åt. 

Kanske är det istället så att hela världen är ett enda bollhav, med bara röda bollar, som jag vill vältra mig i, som Farbror Joakim i sitt kassavalv.

Kasta upp dem och låta dem regna ner över mitt huvud, typ.

Och just den här veckan är det dags att ha the balls att delta i vykortsbytet Liberate Your Art. Vadå my art? Jag har väl ingen art!?

Men ändå.

Det här är ett av de fem vykort som jag har gjort och ska skicka iväg ut i världen. De andra ser helt annorlunda ut. Det finns ingen röd tråd, ingen röd boll, ingenting som är kristallklart mitt tema, my point of view. 

Men de är jag. Jag har lagt min själ, och litervis med blod, svett och tårar på att bli klar i tid och få ihop fem vykort som jag kan känna mig stolt över. Trots att jag inte är någon konstnär, och inte har lärt mig Photoshop ännu och trots att jag inte törs och inte kan och inte ...

Världen är fullt av anledningar till att inte göra det här. Men just idag skiter jag i dem. 

Just i dag vågar jag mer än jag fegar.

Heja mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar