tisdag 3 februari 2015

Tisdag igen? Redan?

Aj, min hjärna!

Vad man kan få träningsvärk om man inte har ansträngt sig på ett tag. Om man bara harvar på i samma gamla spår och aldrig ens överväger att tänka utanför lådan. Knappt ens överväger att tänka.

Och så plötsligt sätter man igång med en massa nya grejer, på en gång, och har dessutom inte tid att hämta andan mellan varven utan borde helst göra allt på en gång, om man ska hinna med sådant som sömn, mat och dusch också.

Kanske är det en välsignelse att allting är så olikt, så att det åtminstone inte är samma del av hjärnan som ska tända till och nybilda dendriter hela dagarna. Visst blir det lite whiplash när man ska växla mellan att plinka små femtonersmelodier till att justera vitbalans och mättnad i Camera Raw till att reglera proportionerna mellan olika element i Android Studio, till att rita något käckt på ett kuvert som ska skickas till Nederländerna, men det får det väl vara värt.

Det gör ont, men det är ett skönt ont, som jag gärna står ut med.

Ett tag i alla fall.

Men jag kan inte låta bli att avundas dem som kan nörda in på EN sak, och koncentrera sig på den. Den typen av skillz som man får då kommer jag aldrig att uppnå, inom något område. Det närmaste jag kanske kan komma skulle väl vara skrivandet då, som är en konstant i all röra.

Och ironin i det att jag inte har tid att skriva ett skvatt förutom mina 750/dag är uppenbar för alla, även mig.

Kanske skulle man bara lägga ner allting och satsa på en grej. Som till exempel att bli riktigt jädra skicklig på att härma en didgeridoo.

Nej, förresten, det har ju den här snubben redan gjort.

     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar