söndag 8 februari 2015

Soundtrack of my Week

Den här veckan har jag kämpat som en liten galärslav med att knåpa ihop min första app, som skulle lämnas in idag. Den skulle innehålla 5 fakta eller annan information om valfri stad, en bild om man ville och en knapp som man skulle trycka på för att bläddra till nästa fakta. 

Eftersom jag inte har någon fantasi valde jag Malmö och började med att leta rätt på lite fina bilder på Flickr som jag kunde ha som bakgrund till mina fakta. Där fanns det mycket fint, även bland Creative Commons-bilderna, som man ju faktiskt får låna om man bara inte tänker tjäna pengar på dem.

Turning Torso Malmö 01 by Mirko Junge, on Flickr
Creative Commons Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic License   by  Mirko Junge 

Själva ihopknåpandet av appen sköt jag upp in i det sista, eftersom jag ju faktiskt inte har någon som helst aning om hur man gör, men till sist tog jag itu med det också. 

Triumfvrålet jag utstötte när jag lyckades lägga in den första bilden på förstasidan av min app registrerade de nog i Uppsala. Men sedan har det varit tyst. Fina bilder till trots funkar ju inte app-skiten.

Min karriär som appmakare tog alltså ett snöpligt slut redan efter tre veckor. Men fotografaspiranten inom mig blev himla inspirerad och taggad på att ge mig ut och fota.


Evening by the Bridge by Infomastern, on Flickr
Creative Commons Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic License   by  Infomastern 

Och den delen av mig som hemskt gärna skulle bo någon annanstans fick en liten påminnelse om att Malmö kanske inte är så trist som det kan kännas ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar