fredag 13 februari 2015

Inget vidare upplyst fredag

Fotosöndags tema för den här veckan: Belyst.


Men, vad svårt det här var då. Jag vet inte ens riktigt vad "belyst" betyder, känns det som. Men jag inbillar mig att det måste vara något som en ljuskälla riktas mot, och som blir tydliggjort eller åskådliggjort på så sätt. Eller något.

I så fall är nog den översta bilden närmast, även om den är tagen med helt fel objektiv. Den bilden jag hade tänkt ta krävde nämligen telefoto, trodde jag. Men sedan vägrade den helt att låta sig tas, eftersom det var mörkt. Trots att det var hela poängen.

Det går verkligen inte alls att resonera med en systemkamera.

Och eftersom jag hade glömt mobilen hemma kunde jag inte heller rädda situationen med den kameran. Därför tvingades jag irra omkring i mörkret och leta rätt på något annat motiv, och det gick ju ärligt talat inget vidare. Det räcker alltså inte med att våga ta med kameran ut. Jag måste även våga ta med mig hela kameraväskan med objektiv och allt.

Suck. Jag hoppas verkligen att inspirationen eller det perfekta motivet kastar sig över mig någon gång innan söndagen, för inget av det här vill jag lämna in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar