torsdag 1 januari 2015

En häst, en häst, mitt kungarike för en häst!

Det har jag förstås aldrig sagt, dels för att jag inte är så fruktansvärt sugen på att ha häst, och dels för att jag inte har något kungarike att byta bort mot en.

Men idag fick jag en i alla fall!För att jag är så "awesome", minsann. Det var ju inte igår man blev kallad det. (läs: aldrig)

Jag har läst ca en miljon blogginlägg, artiklar och böcker om skrivande och författarskap och det som jag har uppfattat som nyckeln till framgång är att man måste skriva. Ofta. Mycket. Regelbundet.

Och det gör ju verkligen inte jag. Varken eller. Ingendera.

En Daily Writing Habit har stått överst på önskelistan ett bra tag, strax ovanför Drömvinst på Svenska Spel och Smal midja.

Och nu har jag gått och skaffat mig en sådan!

Tack vare den fenomenala sajten 750words, som jag hittade genom ett av alla miljoner blogginlägg jag läst. Det är baserat lite löst på principen med "Morning Pages" från Julia Camerons "The Artist's Way", dvs att man ska spontanskriva tre sidor det första man gör på morgonen. Kära Julia vill ju att man ska skriva dem för hand, förstås, men nu lever vi ju i framtiden och om man skriver för hand får man inga stats.

Det är kanske inget begåvat man skriver när man sätter sig och flödesskriver direkt på morgonen, men det är så enormt välgörande om man har ett rörigt huvud där väldigt mycket osammanhängande virrar omkring och kommer i vägen för allt annat. 

Personligen använder jag det som en blandning av kom ihåg-lista, skrivdagbok, tacksamhetsdagbok och allmänt svammel. Men man kan förstås skriva vad man vill. 

Man kan få en liten påminnelse om man vill det, så att man inte glömmer, och man kan anmäla sig till en månadsutmaning och förbinda sig att skriva varje dag i en månad. 

Och om man lyckas med det får man en häst.

Det jag är allra mest lyrisk över just nu är ju förstås att Jag Har Skrivit Varje Dag En Hel Månad! Jag har blivit en Varje Dag-Skrivare!!!

Men hästen är också rätt nice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar